top of page

Een artikel geschreven door Nieuw Overvecht - echt ondernemend.

"Van slachtkuikens naar succesvol vastgoed: 

Een gesprek met Michel van Ieperenburg. 

Michel van Ieperenburg nestelt zich samen met Ko van den Berg prima in Overvecht Noord. Het vastgoed van de Gamma, Megategels, Fris & Helder, de bedrijfsverzamelgebouwen aan de Arkansasdreef en enkele garagebedrijven zijn van hen. Begin volgend jaar levert hij ook een flexibel kantoor op, met verplaatsbare binnenwanden, aan de hoek van de Floridadreef. ‘Daar achterin bij de Tennesseedreef, daar blijf ik vanaf. Het ziet er wel goed uit hoor’ voegt van Ieperenburg snel toe, ‘maar ik zit liever voorin. Voor de zichtbaarheid en de bereikbaarheid. Die bereikbaarheid is belangrijk voor onze branche’.

IeVeMa Beheer B.V., Ieperenburg Verhuur Maarssen, zoals zijn vastgoedonderneming heet, is ook actief in Nieuwegein en samen met Ko ook op Lage Weide. De onderneming verhuurt bedrijfsopslag, miniopslag, vaak op bovenetages, het verkoopt bouwkavels en zet nieuwbouw neer voor bedrijven. ‘Ja, Shurgard is er ook, maar wij zijn goedkoper’, lacht Michel. ‘Shurgard verkoopt bovenop de opslagruimte ook verzekeringen en bij ons is de inboedel meeverzekerd. Die verzekeringen zijn extra inkomsten die eigenlijk niet nodig zijn. Bewijs maar na een brand, dat je er 10.0000 euro aan boedel had staan’.

Tuindersfamilie van Ieperenburg woont en werkt al sinds 1900 in Maarssen. IeVeMa is gevestigd op het voormalige familiebedrijf van opa. De vader van Michel ging in de slachtkuikens en Michel nam de handel over. Toen in 2000 het bestemmingsplan in Maarssen werd gewijzigd moest hij zijn bedrijf met 50.0000 slachtkuikens opdoeken. Van Ieperenburg ‘Sinds 1985 deden wij al een beetje, niet helemaal volgens de regels, aan verhuur’. De overgang naar bedrijfsmatige opslag kwam dus niet uit de lucht vallen.


Met Ko van de Berg (KoMi Vastgoed B.V.) realiseerde hij in 2007 hun eerste opslag in Utrecht. ‘Een grote loods van 3000 m2 hebben wij opgedeeld en een bouwvergunning aangevraagd. Drie maanden later hadden wij de huurders erin zitten. Ook nu, wij hebben eigenlijk nooit leegstand’.

Michel: ‘Het is goed om je buren te kennen. Op dit bedrijventerrein zijn wij allemaal eenlingen. Het zijn altijd dezelfden die naar de vergaderingen komen. Je hebt natuurlijk eigenaren van vastgoed en huurders die een eigen dingetje doen en verder niet geïnteresseerd zijn. Op Lage Weide is dat ook zo’.

Op de speerpunten voor Nieuw Overvecht reageert van Ieperenburg stellig: ‘Verduurzaming gaan ze opleggen, dat komt vanzelf. Wij houden bij nieuwbouw al rekening met eventuele zonnepanelen op het dak. Utrecht wil voorop lopen met groen, maar dat wordt slecht betaald. Misschien, als je eigen gebruiker bent is dat interessant, als verhuurder niet. Maar op den duur wordt je natuurlijk verplicht’.
Het speerpunt sport spreekt hem het meest aan. Michel reageert enthousiast ‘Sport is goed, wij zijn bezig met een nieuwe huurder, een sportschool. Het zou leuk zijn als andere ondernemers van het bedrijventerrein dan komen sporten’.

bottom of page